Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

(Stront)Kar

Op een boerderijtje kun je niet zonder aanhanger of beter gezegd strontkar of soms takkenkar. De mest van de ezels met hier en daar een hondendrol kunnen wij kwijt bij de boer uit Lienden.

Daar halen we stro en daar mag onze mest op een grote mesthoop tussen de koeienvlaaien. Deze mest verdwijnt weer in mestkarren en worden over vele weilanden uitgereden. Bij deze boer hoort de wielrenner altijd leuke weetjes. Het leven op het boerenland is tof en nooit saai.

Want nu is onze strontkar bijna overleden. Deze is helemaal niet zo geschikt om stront op te verzamelen maar jaren geleden kochten we de kar vooral voor snoei-afval en om balen hooi en stro te halen. We hadden toen nog onze eigen mestbult. Maar wekelijks afvoeren is handiger.

Dus de opvolger wordt er één met een poepbestendige bodemplaat en een kiep-functie. En……is al besteld! Leuk speelgoed!

Post navigation

2 comments on “(Stront)Kar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *