Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

Aloë Vera

Ideale kamerplant de Aloë Vera. Het sap van de plant is ideaal bij brandwonden, verbranding door de zon en allergie. Een echte eerste hulp plant dus.

Stekt makkelijk en groeit als een malle. Hier gaan de grote planten in de zomer naar buiten. Vinden ze heerlijk vooral een beetje onder een afdak want van heel veel vocht houden ze niet. Ze zijn wel tot min 5 bestendig maar als er nachtvorst komt haalt de boerin ze nog wel even naar binnen tot de ijsheiligen zijn geweest.

En vandaag was het gewoon zomer! Wat een verschil met vorige week. Veel gezaaid vandaag van pompoenen, tot bonen en afrikaantjes aan toe.

Lekkere modderbadjes gemaakt voor Hamlet en Bregje en ineens zijn de winterjasjes van de dames schaap wel heel erg warm….

Grote tak uit de notenboom gezaagd en helaas is onze abrikoos overleden die kreeg vorig jaar een enorme tik van de late vorst en daar is ze dus niet meer bovenop gekomen. We hebben haar drastisch gesnoeid in de hoop dat ze heel heel misschien nog uitloopt..

Post navigation

2 comments on “Aloë Vera

  1. ahhhh abrikoos, gaat eigenlijk nooit zó gemakkelijk hé.
    aloe vera, ik heb er nog een stekje van nmijn moeder 21 jaar ruim oud, gaat niet zo hard hoor, 🙂 ik moet er erg zuinig op zijn 🙂

    verheug me op de foto’s van het modderbad van de kuuskes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *