Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

Kalk

Breek de dag tik een eitje…Niks zo lekker als een vers eitje van onze eigen kippendames. Eet jij ook graag een eitje? Wat doe je met je eierschalen?

Hier belanden ze in de compostton. Maar de boerin spoelt er ook regelmatig wat af en verpulverd ze dan in de vijzel. Er zijn namelijk heel wat planten, struiken en bomen die dol op kalk zijn. Zoals rozen maar ook tomaten, de vlinderstruik, de helleborus… en zelfs bolgewassen zoals de narcis. Lekker erbij strooien vooral in het vroege voorjaar, nu dus! Er komt dan vaak nog wel wat regen aan en dan lost de kalk langzaam op en spoelt in de grond. Mooi systeem toch. Jij een eitje en de planten middels de regen een slobbertje kalk van de eierschalen.

Geen kalk bij de heideplanten hoor die blieven dat niet!

Alle eierschalen verzamelen!

Post navigation

2 comments on “Kalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *