Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 3

Fleurig

Ze houden zich goed staande in die ijzige wind. De Narcissen in de potten. In de volle grond is het alleen nog groen blad. Die mooie gele Narcissen hunkeren ook naar de lente (denkt de boerin).

Morgen hebben de tuinders (siberische) beer-vrij. De gevoelstemperatuur is erg koud. En zeker als je niet heel actief bent. In de tuin is alles stijf bevroren en morgen overdag gaat het niet dooien. De houtkachel is lekker om even bij op te warmen maar niet om lang bij stil te zitten de kou trekt gewoon op door de betonvloer van het hommelhuis.

De boerin heeft geen vrij die sleept de hele dag door met gieters lauw warm water en extra voedsel voor de dieren.

Bij de pont zijn hanen gedumpt die lopen er al een paar weken. Er zijn er nog 2 over en de boerin heeft gezworen om nooit meer aan een haan te beginnen. Maar deze kou voor die 2 mannetjes….Ze moet vanavond nog over wie weet doet ze de autodeur wel open en springen ze erin….

Bezint eer ge begint! Dieren zijn ook levende wezens..

Post navigation

3 comments on “Fleurig

 1. Wat vreselijk dat mensen zomaar een dier dumpen!
  Inderdaad bezint eer ge begint…
  Mijn buurman een paar huizen verderop in de straat, heeft een kippenhok. Ergens vorig jaar had hij een jonge haan erbij. Die riep ’s ochtends toen het licht werd, goedemorgen op zijn manier. Ik had er niet zo’n last van, André een beetje.
  Maar de vrouw van de buurman had er wel last van. Toen heeft de buurman de haan naar een kinderboederij gebracht waar hij mocht komen wonen.
  Dat vind ik een mooie oplossing. Niet zomaar dumpen…

 2. ahhhh je hebt het extra druk nu hé esther… gossie toch,
  wat jammer he dat mensen zomaar dieren dumpen, een tijdje terug liepen er twee haantjes in het bos jammer hoor heel snel daarna waren ze weg.. enkel nog veren..:-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *