Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

In Bad

Zo de eerste tuinbonen zijn net in bad gegaan. Lekker warm op de AGA. Voorweken het tuinseizoen verklaart de boerin hierbij weer voor geopend, jihaaaaaa

Morgen gaan ze in een bak zand de kas in kunnen ze voorkiemen. En dan mogen de peultjes in bad.

Ook las de boerin een leuke column in het vakblad van Velt met Brahman Tijs met de slogan: recht is slecht en rond is gezond. Ook over het zaaien in cirkels. De boerin is gek op rond en stippels dus hier gaat ze zeker op voort borduren..

Morgen nog een dagje zonder tuinders…Hopelijk is de hand van de boerin volgende week weer in staat meer te doen…

Post navigation

2 comments on “In Bad

  1. rond is gezond 🙂 gaat dat ook voor mensen op denk jij 🙂
    heerlijk as je je zo weer kunt verheugen op tuinieren hé…
    héél soms mis ik dat ..
    Panbrood met quinoa
    Dit is het lekkerste wat ik ooit maakte met quinoa. Ik leerde het van de kookblog 101 Cookbooks en paste het recept licht aan. Het sluit aan bij de Amerikaanse maisbroodtraditie: brood met een cakegevoel, om te eten bij kruidige stoofpotten, bij het ontbijt of op wandeling. Je kunt er een taartvorm voor gebruiken, maar in een pan staat het mooi, zeker als je die pan net hebt opgeblonken.

    115 g volkoren spelt- of tarwebloem
    115 g maismeel
    1 tl bakpoeder
    1/2 tl baksoda
    3/4 tl zout
    2 eieren
    200 g gekookte quinoa (afgekoeld)
    4 el gesmolten boter (afgekoeld en gemengd met 1/2 tl gedroogde tijm of andere kruiden)
    Wat extra boter om je pan in te vetten
    3 el cassonade of andere suiker
    475 ml melk
    1,5 el cider- of wittewijnazijn
    240 ml room

    1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Zet er alvast een pan in van ca. 23 cm doorsnede.
    2. Meng in een grote kom de twee soorten meel, bakpoeder, baksoda en zout.
    3. Meng in een andere kom de eieren, quinoa en boter. Roer er de suiker, melk en azijn door.
    4. Roer het natte mengsel door het droge.
    5. Haal je pan uit de oven. Verdeel met een borsteltje een dun laagje boter over de binnenkant. Giet het beslag erin. Giet de room in het midden van het beslag. Niet roeren! Schuif de pan voorzichtig in de oven en check na 45 minuten een eerste keer of het brood doorbakken is. Het kan ook een uur duren. De bovenkant moet gebruind zijn, de binnenkant net gestold, de room een puddingachtig laagje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *