Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 1

Helleborus

Ze wordt niet voor niets ook kerstroos genoemd want zo rond de kerst staan de meeste Helleborussen hier in de bloei. Heerlijk hoor kleur in de tuin zeker op zo’n grijze dag als vandaag. En de Helleborus is er in vele kleuren.

En worden je Helleborussen te groot dan kun je ze in het voorjaar zo ergens in april als de bloei echt klaar is vermeerderen. De pol opgraven en met een schep/spade in 2 of 3 stukken hakken en die stukken weer in de grond zetten. Echt een fijne winterbloeier die dus ook lang bloeit. En waar de vroegste bijtjes echt heel erg blij mee zijn.

Onze zigeuner Hamlet is echt een vrolijk mannetje hij rent af en toe door de voorwei. Hopelijk wil hij één dezer dagen toch eens mee naar achteren lopen.

Vandaag de Dahliabollen die lagen te drogen in de kas in het papieren tafelkleed van gisteren gewikkeld (duurzaam toch?) en die overwinteren nu veilig in de kelder. Heerlijk zo’n dag vol kleine klusjes..

Post navigation

One comment on “Helleborus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *