Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 3

Oopsie

Zo en daar kwam een gedeelte van de druif naar beneden storten tijdens code oranje.. Top zwaar is ze met al haar trossen. Dus eerst maar eens oogsten voor we haar weer opbinden aan het huis.

De eerste pan druivensap is gekookt. Morgen zeven door een theedoek en weer aan de kook brengen en in mooie flessen schenken. En ook een gedeelte gewoon afgespoeld en ingevroren. Ideaal ingevroren druiven voor in de smoothie! Maar ook erg leuk als ijsklontje in een glas prosecco.

vriesdruiven

De boerin komt er wel achter dat we echt een andere koel-vriescombinatie moeten. Één met veel meer vriesruimte. Want er ging vandaag ook al een lading stoofpeertjes in de vriezer en nu zit deze dus bijna vol.

En…..het is weer noten-feest. Rapen rapen en nog eens rapen vooral na zo’n mega harde waaiwoeperwind. Komt goed uit want in de Proloog zijn ze op….En de huisgemaakte walnoten-caramel-koek loopt als een malle…

Post navigation

3 comments on “Oopsie

  1. O, wat jammer van je druif. Maar gelukkig nog wel kunnen oogsten. En de bakploeg weer blij met de noten. Zal zondag hopelijk druk zijn met de fietstocht en die lusten wel wat bij de koffie

  2. Ojeeeee dat wordt weer sparen voor grote vriezer 🙂
    Ben het met klaproos eens….er komen weer veel te lekkere dingen voorbij op de vroege ochtend 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *