Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

Oorworm-hotel

Manon is heel druk geweest om hotelletjes voor de Oorwormen te maken. Dit is best eenvoudig en van grote waarde! Want het zijn griezels om te zien die Oorwormen maar zo nuttig.

Heb je luizen in je (fruit)boom dan is een peleton Oorwormen ideaal hoor. Dus één van de hotelletjes ging dus ook naar deze jonge kersenboom waar de luizen al feest vieren. Vaak pakken die luizen jonge bomen, daar zitten nog weinig vijanden in. Want in oude bomen zijn in de stam al veel schuilplaatsen maar in die jonge gladde stammen dus niet.

luis

Je legt wat stro-stengels naast elkaar tot je een leuk bosje hebt. In het midden bind je stevig touw. Je vouwt het bosje dan wat dubbel en haalt de 2 eindjes van het touw door het gaatje van de bloempot. Lusje knopen en ophangen maar. Echt de Oorwormen wonen er reuze graag zo overdag. En als het gaat schemeren…..Verlaten ze het hotel en eten zij hun buikjes vol. Ze eten ook eitjes, bijvoorbeeld die van de Peren-vlo. Dus ook in de jonge Peer hangt nu een hotel, met dank aan onze creatieve en handige Manon!

lieveheersbeestje

Overdag eten de Lieveheersbeestjes graag luisjes, lekker smikkelen hoor laat de bladeren maar weer mooi groen kleuren.

Honorée en Rick hebben heel wat ongewenst groen tussen het grind weggehaald, super! En Joey haalde de takken weg van de Esdoorn die eigenlijk niet meer moet uitlopen. We hebben weer volop zon op het terras, jippie!

Post navigation

2 comments on “Oorworm-hotel

  1. Marianne de Balbian

    Wat heb je toch altijd ontzettend leuke en praktische tips voor de moestuin. En vooral op zo’n gezellige manier uitgelegd. Elke keer lees ik je verslagjes en tips met veel plezier! Mijn moestuin komt ook lekker op gang. De sla, tomaten en ridderspoor doen het prima. De afrikaantjes zaai ik deze week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.