Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 4

Foppen

Niks geen bestrijdingsmiddelen! Foppen doen we hier, we gaan gewoon het Koolwitje foppen. Zaai kool en je hebt Koolwitjes. Reuze leuk die vlinders maar….

Als ze dan eitjes leggen en daarna die rupsjes al je koolplantjes opsmikkelen…Ai dan zijn ze ineens minder leuk. Maar handig! De Dropplant/Agastache biedt een oplossing. Deze zet je tussen je koolplantjes in de moestuin. Reuze leuk! A: het is een echte bijenplant en B: door de heerlijke dropgeur van de bladeren zet het de Koolwitjes op een verkeerd spoor.. Geen koolgeur maar dropgeur, wegwezen!!!

Agastasche

De Dropplant woekert niet (zoals Munt), Zaait zich allen rijkelijk uit en zo kon de boerin al prachtig nakomelingen oogsten voor de moestuin, voor het kolenbed. Ze staan hier namelijk vrolijk tussen de stoeptegels. Deze nakomelingen bloeien dit jaar al, ideaal!

En van de bladeren maak je heeeeerlijke thee!

 

Post navigation

4 comments on “Foppen

  1. oooh wat een handige boerin ben je toch, wat een slimme tip, ik ga hem doorgeven aan een vriendin op de azoren 🙂 als pasgebakken boerin, moet die nog veel leren 🙂

  2. Wat leuk om te leren. Hier (nog) geen kool maar wie weet volgend jaar en dan met dropplant. Groetjes Sandra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.