Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 11

Doe je mee?

De zaaikriebels zijn toegeslagen…
De vensterbanken leeg geruimd.
De vensterbankkasjes schoongemaakt…
Let’s go!!
Niks zo mooi als een tuin vol bloemen en potten of moestuintjes vol lekkers.
Onbespoten en zelf grootgebracht..
Heb je geen tuin of maar een klein balkon?
Er zijn vast bij jou in de buurt nog saaie plekken die opgeleukt kunnen worden…Of je kweekt vast leuke verjaardagskadootjes…
De boerin maakt er een uitdaging van, of met een hipper woord, een challenge!
Dus haal maar vast een zak potgrond..
Neem een greep uit je compostton..
Scharrel de zaadjes bij elkaar, misschien heb je nog verdwaalde moestuintjes van appie liggen. Of anders de zaden van de paprika, tomaat, komkommer, pompoen of weet ik het wat die je net hebt gegeten en weg wilde gooien…
Bolletjes, knolletjes, uitgelopen uien! Zie zo moeilijk is deze uitdaging helemaal niet.
In maart stoppen we elke dag een zaadje of bolletje in de grond. En het leukste is om ook nog eens aan hergebruik te doen. Dus gebruik die oude afwasteil, die mok die je naar de kringloop wilde brengen, een bakje van de champignons doe gewoon eens gek! Maar doe vooral mee. Maak de wereld mooier!
Maak de bijtjes, vlinders en hommeltjes blij en natuurlijk je eigen ogen en je maag.
Nu zoek ik nog een pakkende naam voor achter een #hashtag kort, pakkend en origineel! Bedenk jij de winnende dan ontvang jij alvast een zaaipakketje vanaf de Tuinderij. En doe je mee alle dagen in maart dan maak je ook nog kans op iets leuks!!
Om er alvast in te komen deed de boerin alvast een Dahliaknol in een oud drinkbakje van de kippen. Die mag binnen vast voortrekken…

Post navigation

11 comments on “Doe je mee?

  1. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de Appie vanaf 7 maart weer de moestuin actie heeft! Dus een goede reden om mee te doen met Esther. Mij lijkt het ook wel leuk. Eens bedenken wat ik op 1 maart kan planten….

  2. Wat een leuk idee, ik ga dit weekend de zaadzakjes en de bakjes ook opzoeken en de vensterbank inrichten. Wij hebben in september de tuin laten doen. Nieuw bestrating en de borders anders. Die moeten nog beplant worden met vaste planten en natuurlijk de zomerblommen. #zaaidezomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *