Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 26

Kokoshapje

Het is weer tijd om de vogeltjes wat extra’s te geven. Door de vorst hebben de vogels moeite om hun lichaamstemperatuur op 40 graden te houden. In een koude nacht verliezen kleine vogels wel 10% van hun gewicht.
Energie geven dus!! In de vorm van vet en noten.
Maar wel verantwoord vet graag…
Een heel makkelijk recept en het staat nog deftig ook in een voederhuis..
Papieren cups voor cakejes vullen.
Zelf gebruik ik kokosolie dit is puur natuur zonder gevaarlijke zouten en toevoegingen.
Ik hoor sommige al brullen, oei te duur!
Nee hoor je hebt er heel weinig van nodig echt! 
Doe in een plastic bakje zaden, nootjes, havermout, stukjes fruit en eventueel gedroogde meelwormen. Smelt een klein beetje kokosolie of creme en roer dit erdoor. Cupjes vullen en maak het extra feestelijk met rozenbottels.
Ik pluk in de herfst de bottels en vries ze in (handige tip)
Je ziet nu van allerlei vogeltaarten met kleurstof, zelf ben ik hier geen voorstander van. Hou het zo puur mogelijk!
En ga eens en avondje ouderwets pindaslingers rijgen de meesjes zullen je dankbaar zijn! Overdag rijgen met d kids die kerstvakantie hebben is natuurlijk helemaal leuk! 

Post navigation

26 comments on “Kokoshapje

  1. Obama was there often in chicago at northwestern memorial when his mom died of ovarian cancer. I trained there and it is a well known tidbit of info.Only time obama has been seen shedding tears was when his grandmother died.Fantastic post steve. Made a lot of sense.

  2. Hey would you mind letting me know which web host you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at a fair price? Thanks, I appreciate it!

  3. may16JM Nada hombre, es un recuerdo cojonudo, encima tiene vuestro logo, que es más de lo que esperaba! Lo único “malo” es que es blanda y yo toco con púas duras, pero así no tendré tentaciones de usarla y arriesgarme a que se vaya el dibujo. Lo dicho, ojalá os vaya muy bien y os vuelva a ver algún día de estos. Y si alguno de vosotros tres estuviera interesado en dar clases de guitarra…. me lo pensaría, eh? que esos sweeps que veía por ahí no eran normales xDUn saludo!VA:F [1.9.11_1134](from 1 vote)

  4. I was introduced to single malts at a Macallan tasting and subsequently came to drink Macallan Fine Oak 17 whenever available. Because of this adherence to the Macallan line, I bought a round of Macallan Fine Oak 21 at his engagement party. However, my sister gave me a bottle of Glenlivet 21 for my 30th birthday and I popped it open upon passing the NY Bar exam. To me, the GL21 surpasses the quality of the Macallan 21 easily. I am planning on buying a couple bottles next month moving from LA to China.

  5. Hallo Richina,Wat een fantastisch bedrijf om in de buurt te hebben! Helaas voor ons een beetje ‘uit de richting’ maar wil het zeker ook een keer bezoeken. Ik heb dit adres erbij gezet. Weet je ook of ze dagelijks geopend zijn (zie geen openingstijden op de website)?Wat gaaf dat je zelf maalt. Mag ik vragen welke graanmolen je gebruikt? Alvast een heel gezellig (bak) weekend!Marieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *