Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 4

Moestuinmaandag

Vandaag op moestuinmaandag weer wat stengels van de rabarber geoogst. Dit keer geen jam gemaakt samen met de aardbeien maar rabarbersiroop. Een probeersel en gezoet met Lucuma-poeder omdat ik zelf geen suiker mag. En……nog gelukt ook!
D stengels klein gesneden en gekookt in water (niet helemaal onderzetten) dit zo’n 20 minuten. In een zeef een vochtige theedoek gelegd met daaronder en pan. De rabarber in de zeef gestort zodat het rabarbersap in de pan kwam. Dit ingekookt met de lucumapoeder (suiker kan natuurlijk ook). Een glazen sapflesje goed schoongemaakt en daar de siroop in gedaan. Heerlijk met bronwater met bubbels…Lekker fris zomerdrankje.
In rabarber zit veel ijzer dit is weer goed voor je hart en bloedvaten. Ook wanneer je wilt afvallen is rabarber goed om te eten. Het kost je lichaam veel energie om rabarber te verteren.
Ik heb de tomaten ook al buiten staan ook al is het nog geen ijsheiligen. Maar de kasjes worden te klein en de planten te groot. En….volgens mij kan het al best en worden de planten er sterk van. In de pompoen zitten zelfs al knoppen.
Deze week is het ook goed om de planten en het gras een scheutje brandnetelgier te geven. Het is wassende maan dus worden de voedingsstoffen goed opgenomen.

Post navigation

4 comments on “Moestuinmaandag

  1. lekker dat maakte ik ook altijd rabarberlimonade, van de uitgeperste rabarbermoes maakte ik weer een vulling voor een taartje.. eerst een laag banketbakkersroom, dan de rabarber.. smaakte heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *