Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

Akelei

De Akelei/Aquileigia is een echte hommelplant en ook een vaste plant. Ze bloeien zo van april tot en met juli en is er in vele kleuren. Ik ben er dol op! Hoe meer hoe beter. Ik had ze al in verschillende tinten roze en paars. Afgelopen najaar heb ik nieuwe zaden besteld in verschillende kleuren en nu zag ik deze twee-kleur in de hommeltuin, leuk!
Je ziet de Akelei veel in Engeland in de engelse tuinen en in landelijke tuinen. Maar je moet er wel tegen kunnen want ze zaaien zich rijkelijk uit. Dus heb je een strakke tuin of een tuin op kleur…dan worden jullie waarschijnlijk geen vrienden. De Akelei is ook niet kleur-echt maar ik ben dol op verassingen en absoluut niet dol op strakke borders… En de hommels zijn er dol op dus dat is helemaal top.
Het is een koukiemer dus nu zaaien heeft weinig zin. Of even de zaden een week of 2 in de koelkast leggen.
De brandnetelgier zit ook in de flessen pffffff. En de eerste lading is al via de gieter verspreid bij de rozen.

Post navigation

2 comments on “Akelei

  1. De akkelei doet het hier ook super, het is ene grote wildernis maar zoveel bloemen en kleuren en veel hommels en bijen, ik hou ervan, de wilde hyacint in twee kleuren en dan de goudsbloem die gewoon niet gestopt is met bloeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *