Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 4

Winterkamperfoelie

De kamperfoelie (Lonicera) in de zomer kent vrijwel iedereen, de heerlijk ruikende klimmer. Maar de het geurende winterwonder is minder bekend de Lonicera Purpusii. Ze bloeit tussen december en april en verspreid net als de bekende kamperfoelies een heerlijke geur en dat in de winter! De struik is zeer winterhard en een goede pollen en nectar leverancier. Ideaal dus voor de late bijen en hommels en ook weer voor de vroege in het prille voorjaar. 
En vanmorgen zag ik haar zo mooi bloeien dus een paar foto’s gemaakt. Ook en klein takje afgeknipt voor op een vaasje.
Morgen maar eens een paar winterstekken gaan nemen want de struik staat net niet in de hommeltuin 

Post navigation

4 comments on “Winterkamperfoelie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *