Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 5

Wasmiddel

De ene tuinder ziek, de andere trein-problemen…..Even dacht ik, ik duik terug in bed maar dat heb ik niet gedaan!
Ik heb 5 liter wasmiddel gemaakt, veel beter voor het milieu je kleding en je portemonnee. Gebruik Marseille zeep deze is biologisch afbreekbaar.
80 gram marseille  zeep raspen (sunlight zeep kan ook) , 5 liter water toevoegen en laten koken tot alle zeepsnippers zijn opgelost. Nog even goed met de garde erdoorheen zodat echt alle klontjes zijn opgelost. Hou je van een geurtje voeg dan een aantal druppels zuivere etherische olie toe. Schenk het vast in flessen (ik had oude ecover-wasmiddel-flessen gespaard) Laat deze 24 uur staan dan dikt het mooi in en…..klaar is je vloeibare wasmiddel. Voelt dat even goed!! Je kunt het in het bekende wasbolletje gieten en dan bij je was in de machine doen.
Ook super fijn voor een huid die erg allergisch op de chemische wasmiddelen reageert! Ook beter voor dieren met een snel ge├»rriteerde huid, denk aan de dekentjes…
En wat ook super fijn is…..Marloes stuurde prachtige zelf-gemaakte broches op voor 14 december. Echte wanna-haves u bent gewaarschuwd……

Post navigation

5 comments on “Wasmiddel

 1. Sterre en cehabo

  toch creatief bezig geweest!!!
  en wat tof van Marloes!!! vanavond op tijd naar de bedde? 1 ding is zeker … geen loeiende Sterre
  fijne avond!!XX

 2. en je huis ruikt heerlijk als de je zelf wasmiddel maakt! ik doe er ook nog 40 gram soda door.. goed tegen vetvlekken en zo!
  en wat minder water, maakt dat het steviger wordt en je niet veel hoeft te gebruiken.
  ik bewaar het in een lege plastic dozen van de kokosolie.
  fijn dat iedereen zo mee werkt voor de verkoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *