Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

Lieveheersbeestje

Je ziet ze volop nu… Lieveheersbeestjes! Is dat bijzonder? Nee want in de herfst eten de lieveheersbeestjes hun buikjes helemaal rond en gaan ze op zoek naar plaatsen om te overwinteren. De oude lieveheersbeestjes sterven vaak voor de winter.
Als ze overwinteren kruipen ze massaal tegen elkaar aan, slim!
Ja op de foto is ook een lieveheersbeestje. In België en Nederland komen wel zo’n 26 verschillende soorten voor. Via de gratis app van stichting stippen.nl kun je kijken met welk type je te maken hebt. Deze lijkt op het hiërogliefen-lieveheersbeestje. En die komt niet veel voor…..gaaf!
Los van het feit dat ze als voorboden van voorspoed en geluk gezien worden, ben ik dol op ze want….ze smullen van bladluizen.
Ze overwinteren graag achter schors of in holle stengels….Maak je tuin dus absoluut niet te netjes voor de winter..

Post navigation

2 comments on “Lieveheersbeestje

  1. Sterre en cehabo

    haha.. vroeger dacht ik altijd… even de stippen tellen dan weet ik hoe oud hij/zij is!!!!
    leve het lieveheers beestje!!XX

  2. Veel zijn er nu zeker, leuk om te lezen dat ze in holtes overwinteren met veel bij elkaar, gister ook nog vlinders gespot, morgen nog een mooi dagje, dan is het gebeurd volgens de berichten dus morgen maar lekker genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *