Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 3

Drogen

Nu het buiten zo plenst ben ik binnen lekker gaan drogen. En wel appeltjes. Zo blijven ze veel langer houdbaar en het is een gezonde snack. Door het water te laten verdampen kunnen bacteriën en schimmels zich niet meer (zo snel) nestelen.
Haal de klokhuis uit de appel en snijd de appel in dunne schijfjes. Deze kun je besprenkelen met citroensap om het bruine kleurtje tegen te gaan. Dan op dik keukenpapier leggen, niet op bakpapier. En een aantal uren in een oven van 50 graden leggen op een rooster. De appeltjes zijn goed als ze rimpelig zijn en niet te hard.
Tijdens het droogproces de ovendeur op een kiertje laten staan zo kan het vocht goed weg.
En tijdens het droogproces een keer omdraaien.
Je kunt ze in een afgesloten trommel goed bewaren maar hier halen ze meestal een paar dagen….En dan zijn ze op haha.

Post navigation

3 comments on “Drogen

  1. Ik heb zo mooi droogapparaatje heel fijn en kost helemaal niet zoveel. Daar leg je het in en hoeft je niets meee tw doen dan laten drogen. Heel handig en gedroogd appeltjes zijn ook lekker 😉 hier wordt meestal vlees gedroogd voor Lobbes 😉 (dat zou Beppy en Bjorn ook lekker vinden denk ik)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *