Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 1

Voorraad

Momenteel is de oogst overweldigend en in de winter is er straks niks. Tijd om net als vroeger een voorraadje aan te leggen. Vandaag begonnen met de chocoademunt. De bladeren op bakpapier gelegd en in de AGA geschoven. Deurtje van de oven (ongeveer 35 graden) iets open laten staan. En goed laten drogen. Hier waren de blaadjes in ruim een half uur droog. Even af laten koelen en dan in een glazen pot met schroefdeksel. Dan hebben we in de winter ook heerlijke muntthee. Ik ga ook nog mengsels maken.
Vanmorgen ook nog bramen geplukt voor in de smoothie, heerlijk.
En Karmozijnbessen geplukt om me te verven. Prachtige kleur vind ik deze bessen hebben. Vandaar dat ze in de Hommeltuin mag blijven staan.

Post navigation

One comment on “Voorraad

  1. Karmozijn, dat wordt heel mooi diep rood, als ik dat goed heb, ik was stot aan het zoeken op internet om twee stoelen te bekleden, toen kwam ik veel karmozijnrood tegen, maar omdat mijn bank al rooie kool kleur heeft wordt het diep oeranje,
    De munt hang ik in bosjes op, onder het afdak, we krijdegen nog een paar warme dagen, moet lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *