Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

Olijfkomkommertjes

Het is een blijvertje hebben Annemarie, Paul en ik vandaag besloten! De Olijfkomkommer/Achocha.
De groene komkommertjes die jullie zien zijn zo groot als een duimnagel. Groter moet je ze ook niet laten worden want dan smaken ze te bitter. Een ideaal snackje! En de plant die wel tot 5 meter kan ranken en slingeren is een lust voor het oog zeker met haar kleine witte bloemetjes. En nu denken jullie waarschijnlijk net als ik, leuk zo’n nieuw ras! Maar nee ze werd al door de Inca’s geteeld en komt dus van oorsprong uit de Andes.
Ze hebben dus het uiterlijk van een groene olijf vandaar de nederlandse naam, olijfkomkommer.
Je kunt de vruchten wel groter laten groeien om zaden te oogsten dat gaan we dus ook zeker doen. Je haalt dan de zaden eruit en dan kun je ze vullen bijvoorbeeld met een heerlijke tapenade en even in d oven zetten dan zijn ze ook heerlijk!
Kortom een plant met veel mogelijkheden want zelfs het blad en de scheuten kun je eten, stoven…
Bart is vandaag druk geweest met de brandnetels in de boomgaard, weer een heerlijke snack voor d ezels. Annemarie maakte plantenstekers voor de planten die een plekje hebben gekregen in d hommeltuin en Paul heeft de laatste meubeltjes afgespoten met de hoge drukspuit. Zelf zaden geoogst en onkruid verwijderd. Een gezellige en productieve dag!

Post navigation

2 comments on “Olijfkomkommertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *