Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

Lijsterbes

Wij genieten nog van de zomer maar de natuur kruipt alweer richting herfst…..Het is alweer vroeger donker, de rozen maken mooie bottels en kijk de Lijsterbes eens volop in de besjes zitten. Allemaal heerlijke hapjes voor de vogels die sterk moeten zijn voor de winter.
Gelukkig nog volop zomerkleuren in de natuur en in onze hommeltuin. Maar de herfstkleuren zijn natuurlijk straks ook weer prachtig.
Vandaag weer verder met het oogsten van de lavendel. En pruimen geplukt. Maar vooral genoten van de zomerse bloeiers in de tuin en al har bezoekers…
Wisten jullie trouwens dat mensen de Lijsterbes ook kunnen eten? Van de bessen kun je jam maken. De bes is wel wat melig dus wij laten ze lekker hangen voor de lijsters en andere gevleugelde vrienden.

Post navigation

2 comments on “Lijsterbes

  1. Het gaat zeker hard richting herfst, als je ziet wat er al aan loof van de bomen valt, dat zal wel met het rare weer te maken hebben eerst geen zon, dan heel veel zon en nu weer kwakkelen, van mij mag het nog een poosje naar de 25 graden, dat vond ik wel lekker, maar de natuur houdt je niet voor de gek die gaat gewoon door, kijk maar naar de bramen, lavendel heerlijk, ook hier weer lekker nieuwe bossen opgehangen, zalige zuivere geur! Geen muggen op de slaap kamer al jaren niet meer sinds de lavendel bij het raam hangt,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *