Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 1

Koriander

Ik ben absoluut geen fan van verse koriander. De geur en de smaak staan me tegen ik word er zelfs een beetje misselijk van. Dus de koriander mag hier altijd rijkelijk bloeien, de hommels zijn er dol op. Maar de zaden die vind ik heerlijk!
Gisteren gaf Paul de tip om de zaden met een omeletje mee te bakken. Ik heb ze gisteren in het kookwater van de couscous gedaan samen met komijn en kaneel, heerlijk!
De zaden hebben een hele andere smaak een beetje bloemig. In de indonesische keuken heten de gemalen zaden ketoembar.
Volgend jaar dus weer koriander in de kruidenbak en misschien wel 2 planten.
En wat een heerlijk zomers weer vandaag! Ik kreeg vandaag weer zaden over de post dit keer via instagram, zo leuk. Vingerhoedskruid en ook daar zijn de hommels dol op. Gelijk gezaaid en in de kas gezet. Hopelijk heb ik in het najaar al kleine plantjes dan kunnen ze verhuizen naar de hommeltuin en dan volgend voorjaar de mooie plant terug in de hommeltuin. Met die gezellige hoedjes waar de hommels helemaal in kruipen….

Post navigation

One comment on “Koriander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *