Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

Drogen

Zo de eerste Zonnebloem ligt te drogen. Dit jaar hebben we heel veel Zonnebloemen dus een paar voor de zaden en de rest voor de vogels.
Elk jaar bij het oogsten van de zaden gaan mijn gedachten weer even naar bulldog Ro, opaatje Ro.
6 september 2006 overleed hij onder de walnotenboom, vanaf toen de Rootjesnootjesboom. Bij zijn grafje heb ik het jaar daarop een Zonnebloem geplant. En vanaf die Zonnebloem zijn alle nakomelingen, deze dus ook. Zijn Zonnebloem heb ik gedroogd en de zaden weer geplant enzovoort enzovoort. 
Verder weer een aardig stuk onkruidvrij gemaakt in de Hommeltuin, heerlijk er ontstaat weer ruimte!
Heb ook al een mooie plaats voor de Echinacea Milkshake vrij gemaakt en voor de Teunisbloemen en de Phacelia Campanularia Blue wonder allebei zelf opgekweekt. Ik had een foto van de Phacelia gemaakt maar niet mooi genoeg naar mijn zin. Die houden jullie nog tegoed want die is zo mooi zo mooi! Ook voor de kleine tuin en voor in de pot. En een echte Hommel lokker.

Post navigation

2 comments on “Drogen

  1. Nou begrijp ik ook de rootjesnootjesboom, ik dacht al een bijzonder soort, dus echt een bijzondere boom/plek
    Ik ben heel brutaal, mag ik ook zo'n zaadje van die zonnebloem, dan kan ik ook gaan vermeerderen, lijkt me geweldig!
    Ik wil hem ook kopen hoor!
    Ben ook heel benieuwd naar de blauwe, in de tuin blijft het mijn lievelingskleur, in huis begin ik hem nu kwijt te raken, de blauwe kleur, mijn huis is van onder tot boven blauw geweest, nu begint het weer mijn kleuren te krijgen

  2. Och die lieve opa Ro. Wat een schrik dat hij er toen zomaar opeens tussen uit kneep. Ik weet het nog als de dag van gister. En wat mooi van die zonnebloemen. Hier is er ooit eentje uit het vogelzaad ontstaan en sindsdien ehbben we ieder jaar zonnebloemen, al waren we dit jaar een beetje laat en ze bloeien bij ons nog niet. Bijna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *