Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 1

Dag 629, Klimop

De klimop wie ken m niet? Maar wisten jullie ook dat het een drachtplant is voor de late insecten? Vooral de honingbij is dol op de bloemetjes van de klimop. De klimop komt pas in de bloei als deze zo 6 of zelfs pas 10 jaar is. Deze bloei is in het najaar. En nu zijn de bloemetjes aan het transformeren naar zwarte bessen. En daar zijn de vogels dan na de winter weer blij mee. Ik zag vanmorgen al een merel hevig pikken in de besjes die nog niet helemaal rijp zijn.
De klimop is een groenblijver en biedt prachtige nestmogelijkheden voor velen vogels. Pas wel op met (huis)dieren want het blad en de besjes zijn giftig. Dieren in het wild zul je dan ook niet zien snoepen van de klimop.

Post navigation

One comment on “Dag 629, Klimop

  1. Ja mooi he die klimop. Hier zitten er nu ook besjes aan en volgens mij vinden duiven ze ook lekker, want die zitten er ook steeds in. Merels hebben toch meer voorkeur voor pindakaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *