Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

Dag 626, Overwinteraar

Het is gelukt de bladpeterselie heeft de winter overleefd in de volle grond. Het is een 2 jarig kruid maar het overwinteren wil niet altijd lukken. Dit jaar gaan er dus mooie bloemen in komen en kunnen we van onze eigen peterselie zaad winnen.
Een heerlijk en doeltreffend kruid. Wisten jullie dat er heel veel ijzer in peterselie zit? Meer dan in spinazie. Het is ook heel goed voor de spijsvertering. En heb je veel knoflook gegeten kauw daarna op een blaadje peterselie en de geur in je mond zal zich neutraliseren. Ook schijnt peterselie bij oorontstekingen te helpen…
Er wordt door voedingsdeskundigen ook altijd geadviseerd om aardappels met peterselie te combineren..
Kortom lekker zaaien of planten en volop gebruiken.

Post navigation

2 comments on “Dag 626, Overwinteraar

  1. Klopt, als ik bloed gedoneerd heb ( halve liter ) start ik met peterselie kauwen. Gaat er dit jaar wel knoflook komen ?

    Saskia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *