Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 2

Dag 354, Kruidenzout

Wat een heerlijk herfstweer! De hele dag dus in de tuin geweest. In de drachtplantentuin de Agrimonie maar eens flink aangepakt, ze woekert namelijk enorm. Zo is er weer heel wat ruimte ontstaan voor andere drachtplanten, misschien maar eens wat verschillende soorten papavers in dat vak, leuk!
Ook heb ik de grote pol peterselie maar eens gekortwiekt want die wordt er met de kou niet lekkerder op.
Hier heb ik kruidenzout van gemaakt, althans het is in de maak. Heb je ook nog kruiden staan dan is dit misschien een leuk recept:
Knip de kruiden wanneer ze droog zijn, zo net na het middaguur is ideaal.
Zelf heb ik peterselie en rozemarijn gebruikt met wat bloemblaadjes van de goudsbloem en de bergamot (geeft het zout straks een leuk kleurtje) Knip de kruiden fijn met een kruidenschaar, heb je deze niet dan heel fijn snijden. Voeg net iets meer grove zeezout toe dan de kruiden. Roer alles goed door elkaar en doe het in een schone pot. Laat dit minstens een week staan.
Af en toe even schudden.
Na de week (of langer) het zoutmengsel op een stuk bakpapier leggen en laten drogen bijvoorbeeld in de oven op een lage stand met het deurtje open.. Als het goed droog is dan in de vijzel of keukenmachine fijnmalen en voila klaar is je eigen kruidenzout! Heb je een mooie zoutmolen dan hoef je het mengsel natuurlijk niet eerst fijn te maken…Lekker over een gebakken of gekookt eitje, in de salade of de soep.

Post navigation

2 comments on “Dag 354, Kruidenzout

  1. Hรจ eindelijk ontdekt hoe ik weer berichtjes hier kan plaatsen. iPad en logger gaan niet altijd zo lekker samen.
    Wat een goed idee dat kruidenzout. De kruiden gaan idd hard achteruit in de tuin. De basilicum ziet er ook niet meer uit en wordt ook nog door de slakken opgegeten hier. Nou ja, misschien ook maar de peterselie en bieslook gaan drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *