Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 5

Dag 323, Druivenstroop

Druivenstroop

Vanmorgen zijn Berry en ik samen op pad geweest met de steigerhoutenbank voor over de vijverpomp. Bart en Joey konden vandaag zelf helaas niet. Moet zeggen dat de bank een pracht plek heeft gekregen bij een mooie vijver en tussen allemaal prachtige beelden…
Nogmaals dank voor de leuke opdracht en heel veel zitplezier!
Vanmiddag niet echt fraai weer om in de tuin te werken dus alvast wat druiventrossen geoogst om te verwerken.
We eten straks pannenkoeken dus ik dacht…….druivenstroop!
Vergiet vol trosjes druiven wassen, druiven eraf halen en in een pan met dikke bodem doen. Klein beetje water erbij en met de deksel erop 20 minuten laten koken. Vergiet in een steelpan hangen met daarin een schone theedoek, de massa erin doen. Op het laatst de theedoek nog goed uitwringen zodat je genoeg sap in de steelpan hebt. (De overgebleven pulp op de composthoop vinden de vogels heerlijk!) De druivensap zonder deksel laten inkoken zelf heb ik er een klein beetje ahornsiroop bij gedaan onze druiven zijn vrij zurig namelijk. Als de stroop nog maar langzaam van je pollepel afloopt is de stroop goed. Je kunt het in een leuke mok gieten, staat leuk op tafel bij het ontbijt of zoals straks bij de pannenkoeken. Maar je kunt als je veel hebt deze net als jam in schone potten doen.  

Post navigation

5 comments on “Dag 323, Druivenstroop

  1. Thanks voor de leuke tip onze druivenstruik achter is geript door de vogels hihi geeft niks we hebben er nog 1 maar daar zijn de vogels ook al in aan t snacken , nu ik n recept ervoor heb kan ik de overgebleven Druiven gaan plukken en er stroop van maken

  2. Klinkt goed! Onze druiven worden door buurtbewoners en een enkele vogel van de struik gegeten. Vandaag hadden we alles eraf gehaald en aan de weg gezet. Een paar lieve irakeze buurvrouwtjes vroegen of ze ze mee mochtne nemen. Ja hoor natuurlijk en volgend jaar willen ze ook graag wat blad gebruiken. Wij hebben dus een buurtstruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *