Tuinderij Ganzert

Blog

By in Geen categorie 1

Dag 267, Oost Indische Kers

Oost Indische Kers

Deze variant van de oost-indische-kers is niet rankend dus kan ook heel goed in een pot. De oost-indische kers trekt luizen aan dus ik heb ze graag naast rozen staan. Je kunt ze ook goed naast planten zetten die heel erg slakgevoelig zijn want de oost-indische- kers heeft een stofje die slakken op afstand houdt! Kortom een makkelijk te zaaien 1-jarige met talloze functies. De bloemen zijn eetbaar dus leuk om te vullen met kruidenkaas of in salades. Minder bekend is, is dat ze zaden te verwerken zijn tot heerlijke kappertjes. Voor de liefhebbers hier het recept: 1 kopje zaden van de oost-indische-kers, 4 jeneverbessen en 1 takje tym, 3 kruidnagels, dragonazijn en 1 laurierblad. Doe de zaden met de kruiden en het laurierblad in schone potjes. Gier hierover de azijn, deksel erop en wegzetten, bijvoorbeeld in de kelder. Na ongeveer 5 a 6 weken heb je heerlijke kappertjes. Lekker in een salade met komkommer, tomaat, peterselie en mozzarella. De zaden zijn de mooie ronde bolletjes die overblijven na de bloei.

Post navigation

One comment on “Dag 267, Oost Indische Kers

  1. een zeer handige plant dus en ook nog eens Mooi om te zien trouwens alle dracht en bech planten die je tot nu toe voorbij doet bloggen zijn aantrekkelijk voor t oog !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *